Reizen naar de Oudheid

Nederlands Klassiek Verbond – afdeling Vlaams-Brabant 

REIZEN NAAR DE OUDHEID 


Naar de roots van Alexander de Grote 

Een 17-daagse rondrit door Noord-Griekenland en de Republiek Macedonië Gidsen: 

Dr. Alexander Meeus (KU Leuven & Radboud Universiteit Nijmegen) 

& Prof. dr. Jan Tavernier (UC Louvain-la-Neuve & KU Leuven)             Hebt u interesse in de Klassieke Oudheid en wil u graag op een ontspannende, avontuurlijke én leerrijke wijze reizen? Dan is dit voor u de uitgelezen kans om deel te nemen aan een deskundig gegidste groepsreis die u de beste kwaliteit garandeert aan een budgetvriendelijke prijs. Met auto’s trekken we samen 17 dagen doorheen Macedonië, zoals Alexander de Grote het kende. De route voert ons langs historische en spectaculair gelegen plekken in 2 landen, m.n. Noord-Griekenland en de Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM). 


Reisperiode : vrijdag 17 juli t.e.m. zondag 2 augustus 2015 (16 overnachtingen) 

Doelgroep : studenten, werkenden, … Leeftijd tussen 18 – 38 jaar

Programma : We starten met een tweedaags bezoek aan Skopje, de hoofdstad van FYROM. Via de door de NASA erkende prehistorische sterrenwacht van Kokino (4000 v.C.) trekken we naar de antieke site Stobi en bezoeken we een wijnlanderij met degustaties. Op weg naar het Meer van Ochrid (UNESCO-werelderfgoedsite) stoppen we aan het bergwandschurend klooster van Treskavec. Eenmaal in Griekenland aangekomen zijn de Macedonische koningsgraven in Vergina aan de beurt alsook de school waar Aristoteles les gaf aan Alexander de Grote (Naoussa). Ook de archeologische site Pella en het heiligdom van Dion aan de voet van de Olympos-berg worden bezocht. Na een welkome vrije (strand)dag trekken we ’s anderendaags naar de top van de Olympos (2917m) om de goden te groeten en vooral te genieten van het panorama. Daarna volgt een meerdaags bezoek aan de kuststad Thessaloniki. De mannen in het gezelschap krijgen de unieke kans om een nacht bij de monniken te slapen in één van de Athos-kloosters (€ 40 extra per persoon voor de speciale toelating). De vrouwen genieten ondertussen van een dagje totale vrijheid. Daarna trekken we via Amphipolis door naar het oriëntaalse havenstadje Kavala, de uitvalsbasis om o.a. het antieke Philippi te bezoeken, gesticht door de vader van Alexander de Grote. Deze reis biedt u een unieke mix van cultuur, avontuur met voldoende aandacht voor zon-, zee- en strandgenot.

Reissom : € 1740 voor niet-leden (€ 1690 voor NKV-leden)

Inbegrepen: vliegtuig (H/T), 16 overnachtingen met kamer & ontbijt, huur van de auto’s, alle inkomgelden van bezienswaardigheden & musea en volledig onder begeleiding van gespecialiseerde gidsen.

Informatie bij : Bruno Van Koeckhoven op +32 (0)497.17.90.50 of op bvkoeckhoven@gmail.com of via de facebookpagina “Reizen naar de Oudheid”, waar regelmatig interessante updates verschijnen.

Inschrijven kan door € 700 te storten op reknr. BE06 9799 8614 2522 vóór 30 april 2015 met uw naam, adres, GSM-nr. en de vermelding “Macedonië” en of je wil deelnemen een overnachting in het Athos-klooster (€ 40). Voor stortingen uit het buitenland, gebruik BIC-code ARSPBE22 (= Argenta-bank België).

Vorige NKV-Groepsreizen :

- Trier, een Romeinse hoofdstad aan de Moezel (2000)
- Rome, stad der steden (2001)
- The Hadrian’s Wall Walk, in het voetspoor van de Romeinse soldaat (2002)
- Constantinopel, brug tussen Europa en Azië (2003)
- De Baai van Napels (2004)
- Cyprus, een avontuurlijke rondrit op het eiland van Aphrodite (2005)
- Athene & Attica (2006)
- Sicilië, een avontuurlijke rondrit in het hart van de Middellandse Zee (2007)
- Jordanië, een vijftiendaagse rondrit van Petra …tot Lawrence of Arabia (2008)
- De Turkse kusten, een rondrit van Troje tot Halicarnassos (2009)
- Egypte, langs de Schatten van de Nijl (juli-augustus 2010)
- Een 15-daagse zeiltocht langs de Cycladen, Griekse eilanden (juli 2013)
- Naar de roots van Alexander de Grote, een 17-daagse rondrit door Noord-Griekenland en de FYROMacedonia (17 juli – 2 augustus 2015)

Voor al uw vragen contacteer:

- Bruno Van Koeckhoven, coördinator NKV–Reizen naar de Oudheid
- Blijde Inkomststraat 86, 3000 Leuven
- GSM: +32 (0)497/17 90 50
- Email: bvkoeckhoven@gmail.com